Monday, June 14, 2021

Ihminen, älä ajoita

 Kevään korvalla olen kuljeskellut reppu selässä metsässä ja miettinyt  elämääni. Kulkemista on helpottanut se, että mukana on kumppani. Olen aina pitänyt itseäni yksiäisenä sutena, ratsastajana joka tulee kaupunkiin, hoitaa hommansa ja menee takaisin matkoihinsa. Nyt on ilmennyt, että ilman kaveria olo käy kovin orvoksi. Uusi suhde on aina riski. Elämä on nyt kuitenkin mallillaan. Riskin ottaminen kannatti.

Sijoituksissa jatkan omaa polkuani. Osakepaino on 113%, operoin kohtalaisella velkavivulla.

Salkut

OP 41000

Nordnet 214000

Seligson 20000

Sijoituslaina 36500

Markkina-arvo 311500

Gearing 13,3

Lainakorko 0,99%


Käytössäni on edelleen hyvin laaja hajautus indekseihin sekä pohjoismaisiin ja amerikkalaisiin osakkeisiin. Rivejä taitaa olla liki 70. Suurin omistus on edelleen Kone. Lähes kaikki yhtiöt maksavat osinkoa. Osinkoja tuli vuodessa n. 7000, mikä lyhentää velkavipua. Lainaa on 36500, käteistä ei juurikaan. En yritä ajoittaa.

Ostan kuukausittain muutamalla satasella indeksiä ja osakkeita lähinnä OP:n salkkuun. Nordnetissa en ole käynyt kauppaa tänä keväänä.


Sijoittaminen on osa elämän rutiineja, eipä juuri muuta. Yhdeksässä vuodessa oma pääoma on yksitoistakertaistunut ja on noin 275000.

Sijoittamisellani ei ole kovin merkillisiä tavoitteita. Pysyn tietoisesti passiivisena. Seuraan markkinaa tarkasti. Taidamme olla huiman nousukauden alussa. Tai sitten ei. Tänä vuonna on paljon sääskiä.


Tällä erää matkustelemme kotimaassa ja otamme koronan jälkeistä maailmaa haltuun uudelleen. Kaikki tapahtuu mutta elämän hallinnasta, ennakoimisesta tai ennustamisesta ei voi olla puhettakaan. 

Ollaan tässä nyt. Don't worry be happy. Dille-dong!
No comments:

Post a Comment

Lisää kommenttisi, kiitos