Wednesday, March 20, 2013

Kiinteistöistä kohti ei-syklistä kulutusta

                    
Vahvemman teoksen loin minä pronssia,
ylväämmän Egyptin faaraohautoja:
syövyttää sade ei, hillitön myrskykään
raastaa sitä ei voi, ei lukemattomat
sarjat vuosien tai aikojen vaihtelut.

-Quitus Horatius Flaccus (65-8 eKr.)
Suom. Teivas Oksala




Tavoiteallokaatiooni on kirjattu kiinteistöomistuksen osuudeksi 20%. Tänään ollaan miltei tavoitteessa.

Olen viime aikoina ostanut osuuksia amerikkalaista kiinteistöyhtiöistä (REIT). Listalla ovat Armour Residential ARR, MFA Finacial MFA ja Realty Income O. Näistä Armour Residential ja Realty Income maksavat osinkoa kuukausittain. Armour Residetialin tilanne on nyt aika tuulinen ja seuraan osakkeen kehitystä kriittisesti hold-sell- biaksessa. Joidenkin tahojen mukaan osingon alentaminen vahvistaa tasetta, joskin ihmetellään millä kuprulla yhtiön nokkamiehet onnistuivat tiputtamaan kirjanpitoarvoa niin nopeasti

Luovuin tappiolliseksi painuneesta DXSU:sta, joka on ollut pienoinen pettymys. Valtionlainat kehittyville markkinoille eivät ainakaan ETF-muodossa taida olla minun juttuni. Raha pitää panna poikimaan vaikka vuokratuottoa ja niinpä ostin pitkään seuraamani kotimaisen kiinteistöyhtiö Cityconin osakkeita pienen nipun 980 kpl hintaan 2,44€. 

Citycon versus muut samantyyliset kotimaiset yhtiöt monimuuttuja-analyysin valossa näkyvät jäljempänä. Spondaa en tunne ja tuotto näyttäisi kehittyvän tahmeasti. Kuten huomataan, Citycon ja Technopolis ovat monessa suhteessa liki identtisiä. Ero on siinä, että Citycon omistaa, vuokraa ja kehittää kauppakeskuksia ja Technopolis nimensä mukaisestikin vuokraa tiloja teknologiayrityksille. 

Cityconin vastikään onnistuneesti sujunut osakeanti tulee ilmeisesti pienentämään yhtiön riskiprofiilia ja siten nostaa markkinoiden luottamusta. Osake tarjonnee vakaata osinkotuottoa ja osakkeen arvostus on kohtuulliseksi luokiteltava verrokkeihin nähden (Inderes).



Tämänhetkinen osakkeiden allokaatio toimialoittain. Ei-syklinen kulutus on seuraava kehittämiskohde. Todennäköisesti ryhdyn hankkimaan Team Alphan mukaisia arvopapereita. Niissä on paljon päivittäiskulutustavaraan ja arkiseen elämänmenoon keskittyviä toimialoja. Ensimmäisinä mieleen tulevat Procter & Gamble PG, Colgate- Palmilive CL, Unilever ja JNJ ja ilman muuta myös Diageo plc DEO. Hyvä viina on aina hintansa väärti.















Kiinteistösalkun perusta tässä.
















Liityin Suomen Osakesäästäjien Keskusliiton jäseneksi. Jäsenyys tarjoaa kohtuuhinnalla muutamia etuja, joista Nordnetin Kompassi-analyysikirjasto ei ei ole vähäisin. Maksutta saa käyttöön myös WinTrade-kaupankäytnityökalun, joka ainakin ensi vilkaisulla on näkymältään levoton ja epäilemättä houkuttele turhaan kaupankäyntiin. Onhan se perin ammatillisen näköinen. Pitänee hommata pari näyttöä lisää ja ryhtyä huhkimaan paitasillaan. Heko heko.
Kompassin analyysityökalu vaikuttaa äkkiä katsoen toimivalta, joskin tiedot taitavat perustua pitkälti konsensusennusteisiin ja ennusteinä niihin lienee syytä suhtautuakin. Mukaan tulee pari lehteä, Viisas raha ja Kauppalehden perjantainumero. Nordnetissa edut kytkeytyivät päälle parin tunnin jälkeen ilmoittamisesta, mistä suuri kiitos asiakaspalvelulle; Thomas toimi tapansa mukaan sukkelasti.
Nordnet
Edut Osakesäästäjien Keskusliiton jäsenille
  • automaattisesti vähintään palkkiotaso 3 (esim. Suomen osakemarkkinat min. 7 € / 0,15 %)
  • reaalikainen WinTrade-kaupankäyntisovellus veloituksetta (arvo 9 eur/kk)*
  • Kompassi-analyysikirjasto veloituksetta (arvo 20 eur/kk)
Jos olet Osakesäästäjien jäsen ja haluat edut käyttöösi, toimita kopio vuoden 2013 jäsenmaksusta Nordnetin asiakaspalveluun. Asiakaspalvelumme kytkee edut päälle. Voit tarkistaa kytketyn jäsenetusi kirjautumalla Nordnetin palveluun. Jos kohdassa Salkku > Asetukset palkkioluokassasi lukee Taso 1–4, jäsenetu ei ole vielä käytössäsi.

Esimerkki WinTrade-näkymästä. Kai tuota oppii käyttämään kun pyörittelee. Näkyy sisältävän maksullisia palveluja reaaliaikaisiin kursseihin esimerkiksi USA:ssa. Noinkohohan on hyötyä, jos tekee 1-2 kauppaa kuukaudessa?







No comments:

Post a Comment

Lisää kommenttisi, kiitos