Wednesday, April 8, 2020

Q12020 Miestä päiväksi ja koiraa viikoksi
Salkkujen arvo on tullut vuoden alusta alas 21% eli 36 k€. Vola on hirmuista. En ole tehnyt muuta kuin pysynyt nahoissani, makaillut ritsillä ja kantanut riskiä. Päivävaihtelut ovat ajoittain tuhansia euroja suuntaansa. Tässä tilanteessa ei auta kuin ostella lisää halventuneita osakkeita, kun rahaa sattuu olemaan. Päähuomio on ollut laadussa. Markkina ei ole vieläkään kovin halpa, joskin alelaarissa on jo tavaraa. 

Erityisesti USA pysyy sietämättömän korkeissa lukemissa. Shillerin PE on 25.
Lisätty osakeriskiä pienillä summilla OP:ssa.

Fortum
Neste
Nokian Renkaat
Revenio
Wärtsilä
Qt
Maailman indeksi

Kaikkien salkkujen yhteenlaskettu pääoma on 167000 euroa ja markkina-arvo 27000€ lainan kanssa 194000€. 

Nettogearing on 16%. Nordnetin superluoton korko on 0,99%. Rahoitustilanne on siis ainakin toistaiseksi tyydyttävä. 

Tappiota on turha vielä laskea; saattaa tippua vielä 50%, mutta nousee heti kun jotain lohdullista aletaan diskontata ja arvellaan että kyllä tästä selvitään. 

Vakuusarvojen laskun varalle pohdin toimia. riippumaton marginaali on pantava hakuun kun käteinen on vähissä. Seligsonin salkku on vielä kolmanneksen voitolla. Siitä on turha myydä mitään.  

Uusille sijoittajille tämä on oppimisen tilaisuus. Tämän jälkeen on rokotettu liiallista ylimielisyyttä ja riskin ahnehtimista vastaan. Vahvaa mahaa tämä vaatii, onneksi sitä on, vahvuutta ja mahaa.

Suositeltavaa on ottaa iisisti ja pitää jonkinlaista päiväkirjaa tuntemuksista. Se on tärkeä historiallinen dokumentti joskus myöhemmin. Fyysiset kivut ja yöllist kauhut ovat tärkeimmät raportoitavia. Vaikka olsi tervekin.


ihmisen mieli kehittää kuviteltuja kauhuja. Harmi voi saada mahan sekaisin. Mitään hätää ei kuitenkaan ole, kun pysyy aloillaan, jatkaa sitten matkaa, pesee kätensä ja on varovainen. 

Vyötäkin voi kiristää.No comments:

Post a Comment

Lisää kommenttisi, kiitos