Sunday, June 4, 2023

Kesä alkaa
Baarissa puhuttiin, että  blogi olisi lopetettu. 

Ei ihan niin. Olen viime vuodet lisäillyt indeksirahastoja kuukausiveloituksella ja välistä mielenkiintokin on herpaantunut. Indeksiin sijoittaneen ei auta kovin tiheään päivittää. Nyt kun tuloskausi on ollut kuumimmillaan, olen vähän katsellut. 

Yksi epäili, ettei indeksisijoittaminen kannata. Kokemus osoittaa muuta. 

Seligson & Co

Seligsonin rahastosalkku on kehittynyt 11% vuodessa. Kunpa koko salkku olisikin täällä.


Salkku on muodostettu 2012 ja lisäyksiä olen tehnyt harvakseltaan, Pääpaino on kahdella TOP Brands-rahastolla kulutustavarayhtiöihin ja top25 -lääkeyhtiöihin. Nykyisin maksupalvelun kautta menee 100 euroa kuussa Seligsonin salkkuun.
 
Varsinaiset askartelusalkut ovat Nordnetin pitkä salkku ja Osuuspankin svingisalkku.

NORDNET

Nordnetin salkussa omaa pääomaa on 182894 euroa ja velkaa 38179. Markkina-arvo näkyy olevan 221074 euroa. Salkun vivun pidän jatkuvasti kulta-tasolla eli vieraan pääoman korko on 1,99% vuodessa, 760 e vuodessa.

Osinkoa tähän salkkuun varisee 2023 vielä muutama tonni, vaikka pääpaino on jo indeksirahastoilla. Osingot vuodesta 2012 alkaen ovat 48514 e.  Jos korkotaso tästä nousee, vipu on syytä maksaa pois tai vähemmäksi.   Tuottokäyrät  eivät mairittele. Indeksille -SP500 -olen hävinnyt melkoisen rujosti. 
Salkkuraportin mukaan tilanne on hiukan lohdullisempi. Plussalla ollaan tukevasti. Tuotto 12.2.2012 alkaen on kuitenkin vain 3,5% p.a.

Salkun sisältö
Osuuspankin lyhyen kierron salkussa on omistuksia 32000 euron edestä.

Salkut yhteensä:

Opo 239 ke, velkaa 38 ke. Gearing on 15,8.Jatketaan näin. Elämisen painopisteet ovat nykyisin muualla kuin sijoittamisessa. Eletään, rakastetaan, matkustellaan. Omistamaansa hotelliin on hauska mennä, omassa kaupassa käydä, omaa olutta juoda.


Hyvää kesää!
5 comments:

 1. Hyvää kesää. Minun olisi pitänyt myös siirtyä puhtaaksi indeksisijoittajaksi, mutta en ole siinä onnistunut. Voitko avata tuota viimeistä lausetta enemmän?

  Jyrki

  ReplyDelete
 2. Hyvää kesää. Itse on myös pitänyt muuttua puhtaaksi kuukausisäästäjäksi indeksirahastoihin, mutta eipä ole onnistunut. Voitko avata hiukan tuota viimeistä lausetta?

  ReplyDelete
 3. Replies
  1. Jep, jep. Minulle tuli vain mieleen korkealentoisesti viimeisestä kappaleesta, että olet jonkin kiinteistön hommannut joka pitää sisällään nuo kolme toimintoa.;)
   Delete
 4. Oletko tehnyt nyt tuohon velkatasoon muutoksia, kun korko on noussut kultatasolla?

  ReplyDelete

Lisää kommenttisi, kiitos