Sunday, November 3, 2019

Blogi seitsemän vuotta
                 Seitsemän lihavaa vuotta


2.11.2019

Aloitin sijoittamistani käsittelevän blogin pitämisen tasan seitsemän vuotta sitten. Ahkeralla säästämisellä vuoden lopun 2012 oma pääoma 75k on liki kolminkertaistunut ja on nyt 192k. 


Osinkosumma bruttona takautuvasti vuoden ajalta on 7827 euroa. Gearing on 25% ja lainoitusaste 20%.


 Kuvio auttaa pitämään katseen pitkässä pelissä. 

Oman pääoman kasvu on vuodesta 2012 ollut 18% p.a. Ahkera säästäminen tuo tulosta. Yhtiötkin panevat parastaan. 


TWR-tuotoksi Nordnet väittää 11% mikä muuten häviäisi OMX Helsinki GI:lle. Luvut 4.11.2012 -3.11.2019 väliseltä ajalta. 

Lieneekö tuolla niin suurta väliä, on riittävästi? 

Osinkoja rapsahtelee tänä vuonna liki 8k ja sitä lukua seuraan. Tavoite 16k v ( tonni kuussa käteen) on vielä kauana!


Pidän yllä Morningstar.fin sivustolla portfolion tietoja ja sieltä löytyi  lista kymmenen suurimman omistuksen performanssista ajan yli. Huolimatta laajasta hajautuksesta ydinsalkku on aika keskitetty. Annan voittojen juosta.Aloitin tarkemman sijoitusten seurannan helmikuussa 2012. Tuottoa voi verrata  moneen indeksiin mutta pääsuunta käy kuitenkin ilmi.

Verotus ja välineet


Vuoden 2018 verotuksessa sain lävitse kaikki tekemäni vähennykset: 
sijoituslainan korot, osittainen työhuonevähennys, sijoittaja.fi äjäsenyys. Inderes Premium-jäsenyys, Kauppalehti ja sen sijoittajapaketti, Talouselämä-lehti ja pari sijoituskirjaa.

Paras apuväline ovat kuitenkin yhtiöiden sijoittajasivut, osavuosikatsaukset, vuosikertomukset ja myös sosiaalisen median ryhmät Facebookin Sijoittamalla vauraaksi-ryhmä ja Shareville, Sijoitustieto, Salkunrakentaja ja runsas blogien aluskasvillisuus, minne löytyvät linkit vierestä: "Blogit-pitkä lista". 

Arvon määritystä koetan opiskella ahkerasti  Youtuben yliopistosivuilta ja viihdyn paremmin siellä kuin kirjoista opettelemalla.

Suosikkejani ovat Aswath Damoradanin videot -ja kuten Aswath sanoo, matka on ikuinen. Lukekaa myös kommenttikentät!  Ymmärrän miksi monet ihmiset hurmaantuvat näistä. Niin teen itsekin.

"Valuation is the bridge between stories and numbers."


Ennuste 
seuraavan seitsemän vuoden päästä viivoitinanalyysilla, samalla säästöasteella 700 e/kk ja tavoitetuotolla 7% antaisi Seligsonin laskurilla markkina-arvoksi 383k. Nykyisellä 3,3 osinkotuotolla odotettavissa olisi noin 13000 e brutto-osinkoja vuodessa.

Tällaiset laskelmat ovat hiukan turhia. Tulevasta kun emme tiedä. 

Kiitos kaikille seuraajille! Jatketaan matkaa. 

Tarina antaa sijoituksille sielun. Älä piilottele virheitäsi ja harhaluulojasi äläkä rääkkää dataa liikaa. Se tunnustaa mitä vain. 


_________________________________________________________________________Sivun katselut tänään
266
Sivun katselut eilen
220
Sivun katselut viime kuussa
6 534
Sivun katselujen koko historia
667 749


7 comments:

 1. Onnittelut! Olen mielenkiinnolla seurannut blogiasi, sillä sallkumme on aika samankokoiset ja sisältävät paljon samoja lappuja. Ehkä suurimpana erona on että käytät velkavipua, kun minulla on tuottamatonta käteistä.

  ReplyDelete
 2. Onnittelut seitsemänvuotiaalle! Näin se aika vierähtää :)

  ReplyDelete
 3. Kiitoksia inspiroivasta tekstistä. Itse kolmisen vuotta sitten aktiivisen sijoittamisen täysin nollasta (oikeastaan opintolainan myötä reilusti miinukselta) aloittaneena, alkaa oma käppyrä olla samassa kohdassa kuin sulla oli vuonna 2011. Ekoina vuonna osingot laskettiin ensin muutamissa euroissa, sitten kympeissä ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa satasissa (huom. monikossa!). Ja suunta on jatkuvasti ylöspäin. Lumipallo tuntuu lopultakin lähteneen pikkuhiljaa kierimään oikeaan suuntaan ja nyt vaan sitten työntelemään lisävauhtia joka kuukausi uusilla säästöillä. Toivottavasti muutamassa vuodessa täälläkin osingot lasketaan tuhansissa ja aikanaan salkun koko kuudessa numerossa.

  Matkaa riittää, mutta suunta on oikea. :-)

  ReplyDelete
 4. Onnittelut blogin merkkipäivästä. Seitsemän vuotta on tullut itsellä täyteen vähän aiemmin. Oma merkkipäivä on pahasti lomakaudella, joten ei aina muista tai ehdi huomioida.

  ReplyDelete
 5. Myöhästyneet onnittelut myös täältä merkkipäivän johdosta!

  ReplyDelete
 6. Huikeasti onnea myös täältä, matkaasi on ollut ilo seurata! Ja paljon onnea vuodelle 2020, saas nähdä oltaisiinko ne huiput nyt sitten viimeinkin nähty.

  ReplyDelete
 7. Onhan huikeaa tulosta tullut vuosien aikana. Onnet. Itse vasta aloitin rahastoilla vuoden 2019 alusta satasilla ja hyvin on tulosta tullut. Ollut oikeat avut paikalla. Matka jatkuu eteenpäin.

  ReplyDelete

Lisää kommenttisi, kiitos