Monday, July 15, 2019

Sijoitussuunnitelma - Päivitys 4.8.2019

Vastoin odotuksiani Nordnetin Uusi Nordnet -sivusto vaikuttaa toimivalta ja selkeältä. Monia ominaisuuksia puuttuu vielä, mutta kehittely on ollut lupaavaa. 
Nordnet-salkut tuottivat vuoden alusta 16% ja muut salkut OP:ssa ja Seligsonilla indeksin verran  10%. Yhdistetty tuotto oli 14%. 

Osinkoja on maksettu alkuvuonna 6546 euroa ja osinkosumman kasvu verrokkijaksoon on +5%. Gearing on 22%,

SIJOITUSSUUNNITELMA 


Strategiani on sijoittaa pitkäaikaisesti sekä kotimaisiin että ulkomaisiin  osakkeisiin, edullisiin indeksirahastoihin ja indeksiosuusrahastoihin (ETF) sekä korkorahastoihin ja käydä vain harvoin kauppaa. 

Allokaatio, johon pyrin:
Ydin: Kiinteistöt 15%, korot 10%, ETF + indeksit 45%
Osakepoiminnat 30%. Suomen osuus mielellään alle 30%. Osinkotavoite 4%. Pitkällä aikavälillä pyrin lisäämään ytimen osuutta ja vähentämään osakepoimintoja. 

Painopiste osakkeissa on osingonkasvattajissa. 

Tasapainotan 
salkkua lisäostoilla.
Pyrin poistamaan tappiot nopeasti. 

Osakkeesta ja tilanteesta riippuen siedän tappiota -15% (päivitys 30.1.2014 -35%) asti. Jos kyseessä on osinkoaristokraatti tai laadukas yhtiö, pyrin laskuissa ostamaan lisää ja alentamaan keskikurssia. 

Koko markkinan korjausliikkeen näen tilaisuutena, en myyntien aiheena. 

Tavoite on, ettei osakkeita tarvitsisi myydä lainkaan.
Hajautan 
maantieteellisesti, sektoreittain ja ajallisesti. Millään yksittäisellä sijoituksella ei ole yli 10% painoa lukuunottamatta korkorahastoja ja ETF-sijoituksia.
Sijoituskohteiden valinnassa 
painotan osinkotuottoa, halpaa hintaa (PE, P/B, P/S), tulevaisuuden näkymiä, brändiä, tuotteita ja vähäistä velkaa. Pyrin tasapainoiseen sektorijakoon mutta pidän terveydenhuoltoon liittyviä arvopapereita ylipainossa.
Säästän säännöllisesti 
rahaa osakkeisiin ja korkorahastoihin ja uudelleensijoitan kaikki saamani osingot. 

Tuloihin 
voin vaikuttaa vähemmän kuin kuluihin. Tarkastelen menoja säännöllisesti. Pidän kuukausittain kirjaa menoistani ja tuloistani. OP-pankin oma talous -kirjanpidossa saa helposti esiin säännölliset kuukausittaiset menot että epäsäännölliset ja investointityyppiset menot. Yritän pitää säännölliset menot mahdollisimman alhaisina ja tehdä isompia hankintoja harkiten. Näin pystyn säästämään säännöllisesti. 

Kirjanpitojärjestelmä 
myös ennustaa tulevaa kehitystä ja kertoo paljonko on rahaa säästettävissä loppuvuoden aikana säännöllisten menojen ja suunniteltujen investointien jälkeen.
Tuottotavoitteeni
on 10%. Minulle riittää 10% vuosittainen salkun arvonnousu tavalla tai toisella (osingot, osakkeiden arvonnousut, korot, talletukset)
10% vuosituotto 
on pitkällä ajalla osakkeiden keskimääräisen vuosituoton suuruinen ja se on yhdistelmäsalkulle eittämättä korkea. Pyrin tekemään hyvän tuloksen pienellä riskillä. Seuraan markkinoita säännöllisesti ja yritän oppia ainakin yhden uuden asian viikossa.
En muuta 
strategiaani ja allokaatioitani nopeasti. Muutokset kirjaan tähän blogiin.
Pidän käteisen osuuden 
salkussan pienenä, joskin kasvattelen varallisuutta osakehankintoihin lyhyen koron rahastoissa (n. 10%). Käytän 5-10 % puskurirahastoa. 

2019 alan kasvattaa käteisen osuutta jotta en olisi osakkeissa kiinni niiden romahtaessa ja jotta voisin ostaa niitä halvalla.
Käytössäni on velkavipu
jonka maksimikäyttöasteen olisi pysyttävä alle 20% ykkössalkun lainoitusarvosta joka on tällä hetkellä 144000 euroa.

No comments:

Post a Comment

Lisää kommenttisi, kiitos