Tuesday, May 27, 2014

Nordnetin uusi sisäänheittotuote: kuluton Suomi-indeksi 25-rahastoNettipankki Nordnet lanseeraa uuden, OMXH25-osakeindeksiä seuraavan täysin kuluttoman indeksirahaston. Nimeksi on pantu aika yliampuvasti Superrahasto, mutta menköön. 

Rahasto sijoittaa varansa pääasiassa osakkeisiin ja muihin jälkimarkkinakelpoisiin osakepohjaisiin arvopapereihin. Rahasto saa käyttää johdannaisinstrumentteja osana sijoituspolitiikkaansa. 

Rahasto on osingot uudelleensijoittava, mitä erittäin merkittävää yksityskohtaa Nordnet ei rahastoesitteessään ole huomannut korostaa, vaan asia on ilmaistu epäselvästi: "Rahasto ei normaalisti jaa osinkoa."

Nordnet kattaa kaikki rahaston kulut, eli rahastossa ei ole merkintä- tai lunastuspalkkiota eikä vuosittaista hallinnointipalkkiota. Nordnet ei ansaitse rahastolla suoraan, vaan näkee rahaston markkinointikeinona uusien asiakkaiden hankkimisessa. Nordnet lanseeraa vastaavat rahastot myös Norjassa ja Tanskassa. Pohjoismaiset rahastot tulevat suomalaisten sijoittajien saataville kesän aikana.
Eroa Seligsonin vastaavaan Suomirahastoon on 0,45% hallintopalkkion verran ja vaikkapa kymppitonnin satsauselle viideksi vuodeksi säästöä näyttäisi kertyvän maltillisella 7% tuotto-odotuksella 292 euroa.

On syytä nähdä, mikä juju tässä on. Käsillä on hieno sisäänheittotuote, joka lisää asikaskuntaa, lainojen ottajia ja muutakin toimintaa yhtiössä. 


Onhan se marketin tarjouskahvikin kelvannut, miksei siis tämä.

Kinski merkitsi kerrassaan 150 eurolla. 

On niin uuden perään. 

Olisiko uusi aika koittamissa rahastosijoittajallekin? Sietämätön kulukuppaus joutaa loppua, joskaan ilmaista ei ole olemassa.

Kauppalehdessä nimimerkki Hermot Lehman ehti jo todeta asian.


"Kulutonta rahastoa ei ole, kuten ei ole ilmaista lounastakaan. Joku maksaa tämänkin rahaston kulut, mutta kuka? No tietenkin kaikki ne Nordnetin asiakkaat, jotka käyttävät jotain Nordnetin maksullisista palveluista - esimerkiksi kaikki me, jotka sijoitamme Nordnetin kautta suoraan osakkeisiin. Kyseessä on siis Nordnetin asiakaskuntansa keskuudessa suorittama tulonsiirto, jossa rahaa siirretään osakesijoittajilta indeksirahastosijoittajille."


********************************************


Edit: 


Juuri saamamme tiedon mukaan Superrahastolla on 80% lainoitusarvo, kun kaupankäynti alkaa.


3 comments:

 1. Mitä tarkoittaa 80% lainoitusarvo rahaston kuluihin nähden ?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rahoitusarvo tarkoittaa, että jos lainoitusominaisuus on käytössä, saa lainaa rahastoa vastaan 80% asti. Limiitti siis.

   Lainan kulut ovat nykyisin 5,12% vuodessa.

   Delete
 2. Lainan kulut ovat enää 3% p.a.

  ReplyDelete

Lisää kommenttisi, kiitos