Sunday, May 5, 2013

Huhtikuu niukasti plussalla


Kääpiön kuu on noiduttu uistin.
Sokea vesi vie nukkujan muistin.
Unessa lentää kalojen suku.
Unessa lapsi ei huku.


-Jukka Kemppinen





Huhtikuussa markkina heilui voimakkaasti. Osavuosikatsausten jälkeisten perusteettomien kurssisyöksyjen yhteydessä syntyi monta hyvää ostopaikkaa, joita hyödynsin.

 2013 tapahtui vähäisiä muutoksia portfoliossa. Myin  100 kpl  PKC:n osakkeista kohtuullisella voitolla 24,8%. Pääomaa lisättiin 555 euroa ja osinkoja tuli mukavasti, niin että verojen  jälkeen huhtikuun osinkokertymä on 1418 euroa. Näin pääomaa tuli sijoitettavaksi 1973 euroa.

Dipeistä poimin salkkuun lisää Elisaa, Fortumia ja UPM:n osakkeita. Uusina salkkuun tulivat Nordnetin kuukausiostoina XAIN, DBXJ ja DBX6 ja lisäys Ruotsi-ETF:ää. Tuotto raapi nollatasoa, mutta pinnisteli tasoon +1,23%,  kun taas kokonaisarvo kasvoi huhtikuussa tasolle 63754€ oltuaan huhtikuun alussa 62428€. Salkun arvo lisääntyi vuoden alusta 9,61%, joskaan tuotto ei ole suurempi kuin 4,36% 1.1.2013 alkaen.




Salkku konaisuudessaan.



Salkun allokaatio: ydin, kiinteistöt, aivan pikkuruinen korkopositio ja osakepoiminnat.


Ja ettei totuus unohtuisi, huolimatta kitkuisista, suurin piirtein indeksiä seuraavista tuottoluvuista sijoitusomaisuuden arvo on lisääntynyt muutaman vuoden aikana vakuuttavasti. Lainoista ja luottokorteista luopuminen, nettivälittäjä,  maltillinen kaupanteko ja hajautuksen miettiminen ovat auttaneet. Tästä on hyvä jatkaa.








No comments:

Post a Comment

Lisää kommenttisi, kiitos