Sunday, March 24, 2013

Haussa ETF - tarkastelussa VIG



Istutin männyn 
ensi kertaa T'ai-hangin tiellä 

Selviän yöllä humalasta. 
Yöllinen lumi 
kirjastosta löytyy!





Pohdiskelen edelleen osakesalkun toimialahajautuksen tasapainoa. Ei-syklisen kulutuksen sijoituksia on liian vähän, samoin energiaa. 




Yksi varteenotettava mahdollisuus tasapainottaa toimiala-allokaatiota olisi Vanguard Dividend Appreciation ETF eli VIG, Vangardin osinkoyhtiöihin keskittyvä indeksiosuusrahasto. TER on maltillinen 0,10% ja spreadi isolla markkinalla hyväksyttävä. Samalla vääristymä korjautuisi. VIG painottaa sijoituksensa yhtiöihin, jotka ovat parantaneet osinkotuottoaan vähintään kymmenenä vuotena peräkkäin ja painoalueet ovat kulutustuotteet, energia ja teollisuustuotteet.


VIG-salkussa on tuttuja ja tunnettuja amerikkalaisia yhtiöitä, joista ainakin Procter & Gamble on investoimssa voimakkaasti myös kehittyville markkinoille. Kokista ja Pepsiä juodaan kaikkialla.


VIG:n sijoituspolitiikka käy ilmi jäljempänä.




Tässäpä Alpha Teamille hyvä ydin. Tuosta se käyntiin pannaan.
Kaikki ETF:n sijoitukset tässä.

















2 comments:

 1. VIG näyttää tosiaan lupaavalta indeksiosuusrahastolta. Siis jos harrastaa rahastoja.

  Olen itse harkinnut VIGiä yhdeksi vaihtoehdoksi hyviin yhtiöihin sijoittamiselle, jos parhaillaan käynnissä oleva sijoitusstrategian korjausliike ei onnistu. VIGhän sisältää pitkälti hyviä yhtiöitä.

  Muutama lisäsyy sijoittaa juuri VIGiin:

  - Vanguardin toiminta on alan eettisintä. Vanguard ei yleensä yritä hyödyntää porsaanreikiä, joiden avulla melkein kaikki muut keräävät lisää rahaa sijoittajilta.

  - Jenkkilän ETF-lainsäädäntö turvaa sijoittajaa eurooppalaista paremmin.

  - ETF on instrumenttina parhaimmillaan large cäppeihin sijoittaessa

  - Fundi käyttää täyttä fyysistä replikaatiota

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentistasi!

   Itse asiassa ajattelen VIG:n sopivan salkun vakaan ytimen osaksi, jota täydennän vielä samojen toimialojen pienemmillä arvo- ja kasvupohjaisilla poiminnoilla.

   Voin muuten paljastaa koko bloogaamisajatukseni lähteneen mm. sinun ja KTR:n pitkäjänteisen kirjoitustyön innoittamana. Joten lycka till!

   Delete

Lisää kommenttisi, kiitos