Wednesday, April 3, 2013

Kevättä kohti -Q1. Osaamattoman valitus.Miten paljon asioita, miten kiireisiä! Taivas ja maa kiertävät ratojaan, 
aikaa on vähän. 
Kymmenentuhatta vuotta on liian pitkä aika pohdittavaksi: 
tartu vain tähän aamuun ja iltaan!


- Mao Tse-tung (1893-1973)
Vuodenvaihteen jälkeen suunnanmuutos kohti vakaampaa salkkua on jatkunut. Arvonnousu on kohtuullista. Onhan sitä tuottoakin muutama prosentti.


Tavoite 100 k€ 2014 lopussa on vielä kaukana. Indeksiä portfolio ei juuri hätyyttele. Verrattuna vuoden loppuun 2011 (21475€) mistä katson järjellisen sijoittamisen alkaneen salkun arvo on +290,7%. 
Salkun vuosihuollosta muutama sana.

Erinomaisessa kirjoituksessaan salkun vuosihuollosta Jukka Oksaharju antaa yksityiskohtaiset ohjeet salkun tuottavuuden laskemisesta.

Näin laskien Kinskin portfolion tulostuotto on 5,08%, P/E 19,9 ja osingonjakosuhde 59,4%. Tarkastelu vastaa tilannetta, jossa salkun strategiamuutos on vielä täysin kesken ja asiaan lienee viisaampaa palata syksymmällä. Suurin osa salkun uusista ostoista on tehty vasta kesän 2012 jälkeen.


Paljon parranpärinää ovat aiheuttaneet hallituksen kehysriihen linjaukset osinkoverojen osittaisen verovapauden poistamisesta ja näin piensijoittajien kurittamisesta peräti 43% osinkoveron korotuksella.

Koskapa asia näyttää olevan vielä vaiheessa, Kinski ei käytä energiaa tähän enempää. Ulkomaisista ETF-sijoituksista on tähänkin saakka maksettu 30% mukaan, joten jäitä hattuun. Epäilemättä jatkossa siirryn lisääntyvästi sijoittamaan Seligsonin rahastojen kautta. Tämänhetkinen pienehkö Seligson-omistus kehrää ihan mukavaa annualisoitua tuottoa 29,72%.
         Ostoslistalla: VIG
Lisäksi Nordnetissa on huhtikuun alusta lähtien sopimus kuukausiostoista Kiinaan (DBX9), Indonesiaan (XAIN) ja Brasialiaan (DBX6) sijoittavista DB X-Trackers -ETF -osuuksista muutamalla satasella.


Vae victis; per aspera ad astra

Ja lopuksi valitteluosioon. Kaikkiin hyviin blogeihin pitää kirjata tyytymättömyyden ilmauksia. Nyt on niiden aika. Kuten tarkkaavainen lukija, jos sellaista yleensä on, on pannut merkille Kinskin tavattoman kömpelyyden eräissä perustaidoissa. 

Miten helkutissa Bloggeriin laitetaan sivulinkki, jos haluaisi vaikka kiinteän salkkuomistuksen jonnekin yläpalkkiin? Miten korrelaatio lasketaan? Miten se aikapainotettu tuotto taas menikään? Miten riski lasketaan? Taulukkolaskenta on silkkaa hepreaa ja grafiikkaa on käsittämättömän vaikeaa siirtää nettiin. Miten salkkua voi seurata Google Financen linkin kautta reaaliajassa? Ei voi tietää.

Kun on akateemisesti vallan toiselle alalle koulutettu maalaismies tällaisten juttujen opiskeleminen omin päin on varsin veemäistä, joskin palkitsee kun hoksaa jonkin itsestäänselvyyden, jonka nykynuoret oppivat jo peruskoulussa. Harjoitus siis jatkukoon.

Siinäpä niitä kehittämisen painopistealueita.

Tässä koko portfolio.


1 comment:

  1. Olen sanonut ennenkin, mutta tulet saamaan takuuvarmaa indeksituottoa tuolla hajautuksella. Ehkä jopa vähän isompaa kuin yleisimmät indeksit, sillä osuudet reit:eissä ovat potentiaalisesti parempituottoisia. Hienoa

    ReplyDelete

Lisää kommenttisi, kiitos