Saturday, February 29, 2020

Kun aurinko paistaa

       ja jää kimaltaa kuin jalokivi.

Lyhyesti voin todeta, että tämänkaltaisissa tilanteissa, kun markkinoilla vallitsee eräänlainen joukkohysteria, olen ostanut osakkeita. Samoin teen nyt.”
- Kim Lindström

Markkinoilla on nähty heiluntaa ja korjausliikkeen merkit ovat ilmassa. Lehtien kirkuvat  otsikot kertovat paksuin pölkkykirjaimin sijoittajien paniikista, romahduksesta ja maailmanlopun varmasta saapumisesta pienen ilkeän viruksen muodossa. Muita riskiskenaarion elementtejä  ovat väestön lisääntyvä kuolemankauhu, koulujen ja työpaikkojen sulkeminen, elintarvikkeiden loppuminen, logistiikkaketujen murtuminen, rajojen sulkeutuminen, brexit, jo kertaalleen sovittu kauppasota, Turkin toimet Syyriassa. Lisäksi Eurooppa japanisoituu, tuotot hiipuvat. Narratiivi on hyvä mutta väärä.


Edelleen ylihinnoiteltuja osakkeita myydään hiukan kalliimmalla kuin kolme vuotta sitten. Osinkoja alkaa kohta sadella arvo-osuustileille.

Palaan sijoitusuunnitelmani tekstiin:

"Pyrin poistamaan tappiot nopeasti. Osakkeesta ja tilanteesta riippuen siedän tappiota -15% (päivitys 30.1.2014 -35%) asti. Jos kyseessä on osinkoaristokraatti tai laadukas yhtiö, pyrin laskuissa ostamaan lisää ja alentamaan keskikurssia. Koko markkinan korjausliikkeen näen tilaisuutena, en myyntien aiheena. Tavoite on, ettei osakkeita tarvitsisi myydä lainkaan. Hajautan." 
Salkun (spekulatiivinen) markkina-arvo on 223384 euroa eli ath-lukemista on tultu alas  -14%.
Velkaa on 31900 € ja kokonaisgearing 16,5%. Portfolio kestää isonkin kurssilaskun ilman margin callia.
Ei ole syytä hötkyillä. Jää nähtäväksi, millaisen shokin korona talouteen tekee. Ilman muuta kyseessä on musta joutsen, joka on niin musta, etteivät kaikki sitä näe. Lisäilen indeksirahastoja kuukausiohjelman mukaisesti. Business as usual?


Discalimer: Saatan olla väärässäkin. Jos et saa unta, siirry InvestingIslandSuomi-sivulle.


No comments:

Post a Comment

Lisää kommenttisi, kiitos