Thursday, March 14, 2013

ETF-kuukausisäästäminen NordnetissaKun ihmiset kokoontuvat joen partaalle
ja ylistävät lauluillaan elämää
minä palaan varmuudella yksin
autiolle, tyhjälle vuorelle.

-Hai Zi


Lueskelin aamutuimaan Thomas Brandin blogia Nordnetin maksuttomasta ETF- kuukausisäästämisestä ja hoksasin, että ostot jotka kohdistuvat ruotsalaiseen XACT OMXS30 ETF-paperiin kannattaa toden totta automatisoida ja panna samalla Saksaan ja Kiinaan pieni siivu myös. Panin nyt alkuun muutaman kympin pohjiksi. Tällä yhdistelmällä TER on komea 0,22%, mikä pärjää Vanguardin indeksiosuusrahastoillekin. Spreadi mahtaa olla isompi?

Katsotaan kuinka tämä alkaa toimia. 

Toistaiseksi listalla ovat kahden suuren eurooppalaisen ETF-liikkeeseenlaskijan (Deutsche Bank X-trackers ja BlackRock iShares) ETF-tuotteita. Suomalaisasiakkaiden ETF-valikoimasta löytyy lisäksi myös muutama ruotsalaisen Handelsbankenin XACT:n ETF-tuote. Valittavana on itse rakennettu (mutta korkeintaan neljästä) ETF:stä muodostuva kuukausisäästösalkku tai Nordnetin valitsema toistaiseksi kahdesta ETF:stä muodostuva “mallisalkku”.

Omaa viritystäni tutkin vielä. Kiinnostavia ovat Afrikka, Vietnam, Indonesia, Latinalainen Amerikka ja muut reuna-alueet.


ARR

Sitten pari sanaa Armour Residential REITista. ARR ilmoitti alentavansa kuukausittaista osinkoaan tasolle 0,07USD, mikä aiheutti kurssissa liikehdintää ja huolestumista. Kurssireaktio on palautumassa ja Kinski jää seuraamaan tilannetta (HOLD).


Kotimaisista kiinteistöyhtiöistä seurannassa on Citycon.

3 comments:

 1. Nyt minunkin varmaan pitää lähteä tutustumaan paremmin tuohon ETF -maailmaan. Monesti on ollut mielessä, mutta on jäänyt. Olen enemmän sellainen osta ja unohda -tyyppinen sijoittaja. Itseasiassa olen hukannut/unohtanut Nordnetin tunnukset, piti pyytää uudet, kun pitää jotenkin reagoida Talvivaaran osakeantiin.

  Sijoitusstrategia tällä hetkellä voisi olla se, että jos ylimääräistä jää lainojen hyvin kunnianhimoisen Snowball-maksamisen jälkeen, sen voisi sijoittaa.

  ReplyDelete
 2. Kiitos kommentista.
  Suosittelen kyllä Seligsonia, jos alkuunpääsyä suunnittelet.

  ReplyDelete
 3. Kyllä toi nordnetin etf kuukausisäästö loistava juttu...vs. seligson palkkiot.

  ReplyDelete

Lisää kommenttisi, kiitos