Wednesday, October 29, 2014

Hups! ARCP:n oma näppäryys kolahti


                                                                                                                                       Kaikki makia ei ole sokeria.
Tankkaus vai exit? Siinä pulma kun herkkä sijoittaja kuulee joutuneensa huijatuksi. Asiaa voisi luonnehtia katastrofiksi.

Kaikki hyvä ei (ehkä) ole totta. ARCP on rankassa laskussa. Tuloslukuja olisi uutisen mukaan tietoisesti vääristelty.


 ARCP ilmoitti virheistä vähintään kahden viimeisimmän osavuosikatsauksen tuloksissa.  Osa virheistä  on ollut tahallisia. Asia on sijoittajapiireissä otettu raskaasti.
"The Audit Committee's investigation conducted to date has not uncovered any errors in the consolidated financial statements (prepared in accordance with U.S. GAAP) for the three months ended March 31, 2014. 
However, based on the preliminary findings of the investigation, the Audit Committee believes that the Company incorrectly included certain amounts related to its non-controlling interests in the calculation of adjusted funds from operations ("AFFO"), a non-U.S. GAAP financial measure, for the three months ended March 31, 2014 and, as a result, overstated AFFO for this period. The Audit Committee believes that this error was identified but intentionally not corrected, and other AFFO and financial statement errors were intentionally made, resulting in an overstatement of AFFO and an understatement of the Company's net loss for the three and six months ended June 30, 2014."
Portfoliossaon 170 American Realty Capital Properties Incin etuoikeutettua osaketta (n. 3,5% koko salkusta). Kun varsinaisen osakkeen hinta on tätä kirjoitettaessa 36% syöksyssä, etuoikeuttettu osake dippasi 11%. 

Etuoikeutettu osake on hiukan erilainen osake.

Osakkeilla ei ole ääniaavaltaa
Osakkeille maksetaan kiinteää (tai joskus vaihtuvaa) osinkoa (esim. 6%) liikkeellelaskuhinnasta (yleensä 25$)
Osinko maksetaan etuoikeutetuille osakkeille aina ennen kuin osinkoa saa maksaa kantaosakkeelle
Osakkeet on tietyn päivän jälkeen lunastettavissa alkuperäiseen hintaa
Osingot kumuloituvat” (ei aina), tarkoittaen että jos yritys ei jostain syystä pysty maksamaan tiettynä aikana osinkoa etuoikeutetuille osakkeille, niin nämä maksamattomat osingot jäävät kirjanpitoon odottamaan. 
Maksamattomat osingot maksetaan ennenkuin kantaosakkeelle voi jakaa osinkoa.
Osake on etuoikeutettu kantaosakkeisiin nähden myös yrityksen konkurssitilanteessa. Mutta samalla asema on kuitenkin heikompi kuin varsinaisilla velkojilla.( Asiatiedot on lainattu sivustolta http://www.osinkosijoittaja.com/. )
Suosittelen sivustoa kaikille. 

Tietysti voisi jäädä odottelemaan etuoikeutetun suojaa. 
En lähde arvuuttelemaan ARCP:n mahdollista kohtaloa. Ostin osakkeet kesällä keskihintaan $23,53 ja myin ne hintaan $20,59 -  siis $2,93 tappiolla. Osinkoa yhtiö ehti maksaa $36. 

Kohtalainenkin velkavipu tekee varovaiseksi.

EDIT:
Hiihtäjät eivät ole käyttäneet epoa.
Yhtiön oma conf call.


10 comments:

 1. Auts!

  Itsekin ostin tuota hiljattain. Olipa vielä ensimmäinen suora REIT-sijoitukseni, joten olihan huono tuuri. Näitähän ei voi ennakoida, joten hajautus on tärkeää...

  Noh, omat ARCP:ni ovat nyt kolmisensataa euroa tappiolla. Isossa kuvassa se ei kuitenkaan tunnu missään, kun tämä omistus on n. puoli prosenttia koko salkun arvosta. Taidanpa jättää salkkuun odottelemaan aikoja parempia :)

  ReplyDelete
 2. Mielestäni ARCPP:ssä olisi nyt oston paikka, tuskin yhtiö on nyt sentään konkurssin menossa. Etuoikeutettujen osakkeiden lunastushinta on kuitenkin $25, eli nyt saisi yli 8% tuoton sijoitukselle. Ja jos/kun ARCPP nousee takaisin $25 tuntumaan niin saa lisäksi 25%:n lisätuoton.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noinkin voi ajatella. Jos muutkaan luvut sitten ovat totta.

   Delete
 3. Kun osinko yield on ollut jo valmiiksi tapissa niin odotuksissani on osingon lasku.. paras katsella yksi Q eteenpäin ja harkita ARCP:tä vasta sitten.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Samaa ajattelen. Ei tämä poissuljettu ole kunhan pöly laskeutuu. Voi olla että päitä putoilee sitä ennen enemmänkin.

   Kuinka laaja ja pitkäkestoinen tulosten manipulaatiokäytäntö on ollut, ei voi tietää. Ilmiselvästi kaksi dirikkaa on valikoitu syntipukeiksi, mutta eiköhän media ala kaivaa kun saa vainun isosta ruumiista.

   Kyseessä on kuitenkin rikosasia. Jenkit tuntien voi tulla isot korvausvaateet firmalle ja se maksaa.

   Delete
 4. Harmi, että sorruit sopulipaniikkiin, ei se yhtiön toiminta ja sijoitusomaisuus ole mihinkään muuttunut. Otin lisää 2000kpl a 8.06

  ReplyDelete
  Replies
  1. Enempää spekuloimatta:

   http://investorplace.com/2014/10/american-realty-capital-properties-inc-arcp/#.VFI-o_msXfc

   Delete
 5. Moi Kinski!

  Mainitsin sinut blogissani ohimennen ihan linkin kanssa, joten sopinee ilmoittaa tännekin. Kiitos vivahteikkaasta kirjoittelusta täällä ja Sharevillessä tähän asti!

  t. Harry Holdari / Palkansaaja

  palkansaajavaurastuu.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos myönteisestä huomiosta. Lisäsin blogisi tuonne listaukseen.

   Delete

Lisää kommenttisi, kiitos