Sunday, October 15, 2017

Puoli miljoonaa klikkausta

    -ylös vai alas

Salkku 30.9.2017

Koko arvo                  209209

Oma pääoma             159479
-josta käteistä               4899
Laina                            49731

Lainoitusaste                23,7%
Nettogearing                  31,2   

Lisäys
Orion
Nordea
Fiskars

Myynnit
Orava
Pihlajalinna
Martela
Verkkokauppa          


Syyskuun lopussa kesän notkahdus on salkussa korjaantunut. Tuotto lyhyellä ajalla on vielä pakkasen puolella, mutta vuoden alusta olen tukevásti 10% voitolla ja vuositasolla 16%. 

Lainoituksen osuus kevenee karvan verran joka kuukausi.

Kesä ja Nordnetin alennuskampanja innoittivat ostamaan pieniä eriä kasvuyhtiöitä tarkempaa syyniä varten, mutta luovuin niin Martelasta, Pihlajalinnasta, Verkkokaupasta kuin Oravastakin. Oravaa olin ostanut hiukan spekulatiivista veiviä varten, mutta tulosta se ei tuonut. 

Martelasta irtauduin pienellä tappiolla ja ajattelin katsoa Q317 -tuloksen ennen lisätoimia. Pihjajalinna kuulunee jatkossa harkittaviin myös, samoin Terveystalo. Annit olen suosiolla jättänyt väliin.

Osingot syyskuussa 252 euroa ja vuoden alusta 5841 e. Netto-osingot ovat vuoden alusta 500 e/kk. Lainan korot (vuoden alusta 454 e) kuittaantuvat komeasti. 

Alla Morningstarista kaivettu tuottokäyrä koko portfoliolle.

Kehitys 12kk


Kehitys koko ajalta


historialliset tuototTop 10 breakdown
Osakesektorit

Säästöprojektissa kokonaiskehitys, arvon muutos ratkaisee.


Sama asia toisin esitettynä.
Päiväkirjamuotoista blogia ryhdyin pitämään 2.11.2012. Viisi vuotta myöhemmin totean, että kyllä aloittaminen kannatti. Sijoittamisesta on muotoutunut elämäntapa, harrastus, tavallaan yksi aisti lisää. Perehtyminen asioihin aiheuttaa saman paradoksin kuin kaikessa muussakin: 

Mitä enemmän tietää, sitä enemmän tietää, ettei tiedä tarpeeksi.

Huolimatta harvasta päivittämisestä viime aikoina blogin pariin on hakeutunut jo puoli miljoonaa katselijaa. 

Kiitos heille kaikille!  Jatketaan harjoituksia. Aion vastaisuudessakin pysyä riippumattomana tarkkailijana, enkä siis ota mainoksia blogiin.________________________________________________________________


Sivun katselut tänään
129
Sivun katselut eilen
347
Sivun katselut viime kuussa
8 047
Sivun katselujen koko historia
500 299


13 comments:

 1. Päiväkirjamuotoinen blogi om itselle hyvä muistikirja. Mitä tuli tehtyä? Ja miksi? Minulla blogi lisää myös motivaatiota. Toki välillä talous ei nappaa yhtään ja välillä todellakin nappaa....

  ReplyDelete
 2. Niinhän se on. Kun sijoittamisen ja rahalla pelaamisen tylsyys puuduttaa, on ehkä hyvä muistella, millaista oli, kun oli aivan varaton. Tulevaisuudenuskoa vaatii elellä tykkänään ilman rahaa, kuten joskus opiskelija-aikoina pääsi käymään.

  ReplyDelete
 3. Onneksi olkoon vaan. Siis tuosta puolesta miljoonasta katselijasta.

  Itsekin olen ilolla seurannut sinun (ja muiden) blogeja. On kivaa seurata omia ajatuksia, ja on kiva päästä kiinni mudien ajatuksiin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Onhan blogien seuraaminen paitsi kiinnostavaa, myös opettavaista. Taitaa olla niin, että vertaistuen hengessä me tavalliset tuulipuku-sijoittajat teemme sellaista valistustyötä, jolla on laajempaakin kantavuutta.

   Esimerkiksi sinun blogissasi on hyvä kirjaus siitä, miten homman saa käyntiin. Se kun lienee korkein kynnys aloittelijalle.
   (Ks. https://herkuillepersopiensijoittaja.blogspot.fi/p/miten-aloittaa-sijoittaminen.html

   Delete
 4. Onnittelut! Itselläni sama rajapyykki ylittyi hetki sitten. Miljoona sivulatausta olisi kiva saada rikki. Eihän näillä luvuilla tai rajapyykeillä oikeasti mitään merkitystä ole, mutta antavat ne uskoa omaan tekemiseen. Kiva jakaa omia ajatuksia ja nähdä että niistä ollaan kiinnostuneita :)

  ReplyDelete
 5. Hyvä määrä, klikit voi tietysti myös kääntää jonkinlaiseksi tuloksi

  ReplyDelete
 6. Arvostan "puhdasta" sivustoa ilman mainoksia ja erilaisia yhteistyöpostauksia. Olen jo muutamia suomiblogeja joutunut tiputtamaan seurannan piiristä, kun mainoseurot ovat korruptoineet ydinsanoman, jota varten blogi on ollut olemassa. Jatka samaan malliin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mietin pitkään mainostamisen kanssa. Vaan mitä se tyhjä tointaa. Muutamalla kympillä ei kannata myydä uskottavuuttaan.

   Delete
 7. Onnittelut! Sun blogi on ollut ehdottomasti yksi innoittajista kun itsekin päädyin reilu puoli vuotta sitten omaa blogia pitään.

  Itsellä lainahommelit ollut viime aikoina kovasti tapetilla niin kiinnostaa toi sun lainas. Onko se Superluottoa 1% korolla vai minkälaista lainaa?

  ReplyDelete
 8. Kiitos kommentista! Aivan tavallista 1% superluottoa laina on. Korkoja menee noin 500 e vuodessa ja saa siitä vähennyksen tulonhankkimiskuluna. Muuta lainaa ei ole, joten tällaisen riskin arvelen olevan ottamisen arvoinen.

  Limiitti on 50 k€, joten ei se tuosta ylemmäs karkaa. Kun osingot palautuvat suoraan salkkuun, lainaa tulee maksettua hiljakseen. Oman pääoman määrä on mittari lainan osuudelle.

  Jo 10 k€ kevennys laskee laskee nettogearingin (nettovelkaantumisaste-%) tasoon 25%.  ReplyDelete
 9. Yksi ensimmäisistä kotimaisella kirjoitetuista blogeista yhteiseen asiaamme liittyen on ollut tämä Kinskin sijoituspäiväkirja. Kiitos tähän astisesta matkasta niin täällä blogin puolella, kuin Sharevillessäkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos seuraamisesta. "Yhteinen asia" on hyvä määrittely.

   Delete
 10. Matka on ollut pitkä ja vielä on jäljellä :)

  ReplyDelete

Lisää kommenttisi, kiitos