Thursday, June 26, 2014

Elekta ei humppaa tarpeeksiViimeisten parin viikon ajan olen tehnyt puutarhatöitä. Sää on ollut kamala. Keskeinen projekti on ollut ruusujen istutus ja siinä yhteydessä olen joutunut soveltamaan raadollista ohjetta kovin monelle pienelle ruusulapselle, joka tuotiin kotiansarin lämmöstä ja suojasta koleaan kainuulaiseen juhannussäähän, jossa rakeet ja lumipyry kesken kokonpolton ovat vain satunnainen tapaus suuren kesäisen suunnitelman luomisessa ja toteutuksessa.

Ohje on huumoriyhtye Eläläisten Humppaa tai kuole !


"Elekta (EKTA), on ruotsalainen sädehoitolaitteisiin keskittyvä yhtiö. Se on  maailman parhaiten pärjäävien joukossa, top 2 joukossa. 

Pääomistaja on keksinyt tuotteen, on hyvin aktiivisesti mukana yhtiön toiminnassa ja yhtiöllä on markkina-asema kunnossa ja sitä myöten myös kannattavuus on kunnossa. 

Mikä tarkoittaa että kaikki edellytykset ovat olemassa hyvään kasvuun. Tässä tapauksessa voi todeta myös että yhtiöllä on rakenteellista kasvua kun väestö vanhenee."  

- Markus Larsson, Fondita


Olen omistanut sädehoitoyhtiö Elektaa joulukuusta 2012  lähtien. Yhtiö on antanut toistuvia tulosvaroituksia ja viimeksi toukokuussa ilmoitettiin osingon leikkauksesta. Lisäosinko ei paranna vaikutelmaa siitä, että nyt on kehitys hyytynyt ainakin tältä erää. Toistuva tulosvaroitus on paitsi merkki huonosta markkinaympäristöstä myös merkki virheellisestä ohjeistuksesta. Onko johto tehtäviensä tasalla? Hyvää tuotetta tekevä yhtiö ei aina ole hyvä sijoitus. 

Lopetan stoploss-rajan ylittyessä lisäostot laskevaan kurssiin, kevennän positiota puoleen ja panen yhtiön tarkkailuosastolle.

Koko historiansa aikana yhtiö on maksanut osinkoa kaksi (2) kruunua osakkeelta eli puolentoista vuoden holdaus 6% painolla on tuottanut muutaman kympin ja  -15% tappion päälle.

Vähennys 350 kpl a' 84,90 SEK. 
Salkkuun jää 2,43 % osuus keskihinnalla 93,19 SEK.

Sorry Elekta-B ja Gammaveitsi, tällaista tää on,

Humppaa tai kuole. Katsotaan myöhemmin.Irtaantuvien varojen arvelen päätyvän kasvavaa osinkoa maksavan energiayhtiön ostoon.

Kinder Morgan voisi olla sellainen.

1 comment:

  1. http://www.di.se/artiklar/2014/9/17/hajar-vadrar-lik-i-elektas-garderob/

    ReplyDelete

Lisää kommenttisi, kiitos