Thursday, November 28, 2013

Osto -Okmetic, HTA, MFA

-Kestää, hevosen se jo kestää...

Harkinnan jälkeen salkkuun palaa Okmetic hinnalla 5,38. Osuus portfoliosta on 2%. Yhtiön näkymät ovat paremmat kuin keväällä 2013, jolloin myin sen osakkeet pois tulosvaroituksen jälkeen. Silti se on sama firma kuin keväälläkin, tosin aika paljon kalliimpi. Stop Loss -rajasta kiinnipitäminen on jälkikäteen ajatellen ollut typerää. Jälkiviisauden valossa aivan turha myynti oli se. 

Olisiko vihdoin syytä alkaa luottaa siihen, että kun on jonkin yhtiön tutkinut ja havainnut hyväksi ei mielipidettä kannata tilapäisten vaikeuksien vuoksi muuttaa. Ostaa osuus yhtiöstä sillä ajatuksella, ettei siitä koskaan luovu. Yksi syy Okmeticin ostoon on sen omistajaystävällinen osinkopolititiikka, mikä lupaa hyvää myös tuleville vuosille. Nettotuloksen arvioidaan lähes tuplaantuvan vuonna 2014. Piikiekkotoimiala on ollut kriisissä finanssikriisin jälkeen. Volyymit ovat elpyneet, mutta ylikapasiteetti on syönyt hintatasoa eikä markkinan arvo ole kasvanut. Suomalainen pieni toimija Okmetic on onnistunut välttämään kriisin, mihin käytännössä kaikki muut toimija ajautuivat.

Pitkällä tähtäyksellä nähtynä Okmetic on edelleen potentiaalinen menestyjä.


"Okmetic kertoi eilen jakavansa lisäosinkona 0,19 euroa osakkeelta sekä
pääomanpalautusta 0,07 euroa osakkeelta. Samassa yhteydessä yhtiön hallitus
kuitenkin päätti, ettei se tule esittämään vuoden 2014 varsinaiselle
yhtiökokoukselle osinkoa vuodelta 2013. Osinko maksetaan osakkeenomistajalle,
joka osingonmaksun täsmäytyspäivänä 2.12.2013 on merkitty Euroclear Finland
Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Osingon maksupäivä on 10.12.2013.

Käytännössä Okmetic siis maksaa ensi kevään osingot jo tämän vuoden puolella.
Osinko ja pääomanpalautus ovat yhteensä 0,26 euroa, kun ensi kevään osinkoennuste oli 0,25 euroa."

No, oppia ikä kaikki. Harakiriin ei liene aihetta. Myynti keväällä oli kuitenkin virhe, mikä täten tunnustetaan julkisesti.

Muita ostoja viime päivinä  ovat olleet entuudestaan tuttu REIT MFA (1,34%) sekä HTA (1,51%), jonka listautuminen on vielä kesken ja joka operoi omistamalla ja vuokraamalla terveydenhuollon tarvitsemia avohoitotiloja ympäri USAn. HTA -Healthcare Trust Of America Inc -on vielä pieni (2,47 mrd USD) kasvuyhtiö, mutta siltä on lupa odottaa paljon. Sillä on toimintaa 27 osavaltiossa. Suurin keskittymä on Teksasissa.

Kiinteistöjen osuus salkusta on nyt 15%. Tältä kiinteistöjen omistus näyttäisi, jos siitä muodostaisi oman portfolion. Vertailuindeksinä on Maailma, Kiinteistöt.
*Cityconin P/B on Nordnetin mukaan 0,91. HTA:n listautuminen on kesken.

No comments:

Post a Comment

Lisää kommenttisi, kiitos