Saturday, November 10, 2012

FilosofiaaViimeisten vuosikymmenien aikana sijoittamisesta, jonka miellän ennen kaikkea osakesäästämiseksi on tullut mieluisa harrastus, johon on hyvä palata aina uudelleen. Työ on ollut hyvin hektistä, ihmisläheistä ja henkilöön menevää, joten viileiden numeroiden ja älyttömien käyrien parissa askarteleminen ja alan opiskelu ovat olleet lohtuna ja seuranakin hiljaisina aamuyön tunteina ja päivystyskämpän autiudessa.
Teknokuplassa tuli takkiin jonkin verran, mutta jo 2008/09 kykenin näkemään dipit ja suoranaisen laman mahdollisuuksina. Velkavipua olen aina vierastanut, ilmeisesti siitä syystä, että olen maksanut joitakin lainoja pahana aikana liki 15% korkotasoilla. Kulujen minimointi on avainsanoja, samoin ajallinen, maantieteellinen ja toimialahajautus sekä veivauksen välttäminen. Tappiot nopeasti, voitot kärsivällisesti.
Allokaatio on syntynyt siitä täysin epäortodoksisesta ideasta, että kun muut keräilivät postimerkkejä, Kinski keräili osakkeita ja korkopapereita. Minkään guru en taatusti ole, mutta jokseenkin hyvin indeksin kanssa on painittu.
Vuokramökin ylläpitäminen ja ainakin yksi asunto ovat mahdollistuneet realisoimalla kohtuullisen oikeaan aikaan sijoitusomaisuutta.
Arvelen, ettei todellinen, siis oikealla ja omalla rahalla tapahtuva sijoittaminen ole pelkästään aggressiivisten nuorten miesten asia. Seeking Alpha-sivustokin pokkaa ajoittain ystävämme Warren Buffetin suuntaan. Ja Berkshire Hathaway olisi varmaan leppoisa omistettava. Salkunhoitajaa on hiukan vaikea mennä moittimaan.

No comments:

Post a Comment

Lisää kommenttisi, kiitos