Saturday, January 18, 2020

Kaikki salkut värikuvina

Stanislaw Jercy Lecin sanoin "ei typeryys ole mikään syy olla ajattelematta".


Koska osakemarkkinat ampuvat nyt ylöspäin näennäisen holtittomasti, on syytä tulevaksi muistin virkistykseksi kirjata nykytilanne allokaation ja omistusten suhteen. 

Osakepaino on 114%, velkaakin on. Käteinen on ladottu peliin mukaan, joten alan  höyläillä indeksirahastoja keveämmiksi 2- 3 % kuukausivauhtia. 

Tulen myymään vuoden aikana neljänneksen.

Osakkeet ovat likvidi omaisuuslaji ja velan väheneminen helpottaa kummasti. Sen kummempi kannanotto tulevaan ei ole kyseessä, mutta jo Waltarin Sinuhessa Kaptah huomauttaa, että koska emme tiedä mikä jumalista on olemassa, on parasta palvoa jokaista, koska "varmuus on paras". Tässä tavoite  on riskin alentaminen.

Otin kuvakaappaukset salkuista. Nordnetin pääsalkku sisältää  sijoituslainan.

Hajautus on varsin kattava, jonkun makuun yltiö-, vyö- ja henkselit- tyyppinen mutta omanipa on. 
Seligson & Co:n indeksisalkku olkoon koskematon.
OP


Osuuspankissa teen lyhyempää kauppaa hyvin laajalla osakekorilla. Näistä kaikki on ostossa ja myynnissä hyvinkin vikkelästi. Tähän asti voitot ovat kulkeutuneet Nordnetin pitkään salkkuun ja Seligsonille.Jos portfolioon lisäisi omistusasunnon -mitä en tee - todellinen osakepaino olisi 85%.

Tällä on hyvä taapertaa uudelle vuosikymmenelle. 

2 comments:

  1. Hyvin menee mutta menköön! :) Meinasitko ottaa osakesäästötiliä käyttöön?

    ReplyDelete
  2. Otin jo. Ostin sinne muutaman Orionin. En kuitenkaan hihku innosta. Veikkaan osaavani tehdä sen verran turskaa, että saan verot peittoon.

    ReplyDelete

Lisää kommenttisi, kiitos