Wednesday, December 7, 2016

Marraskuu. ATH, viti ja nöyrä ilma





Ajat ovat entisellään. Kaikenlaiset kriisit ja kohut puhuttavat ihmisiä, valtakunnat ja ideologiat sortuvat ja toiset näyttävät rumaa tai koreaa päätään, vaaleja tulee ja menee, myrskyjä on vesilaseissa ja valtamerillä, joukolla huudetaan maailmanloppua tai uutta messiasta ja silti mikään ei muutu. Kaikki säilyy ennallaan, rikkaat eivät lakkaa rikastumasta eivätkä köyhät köyhtymästä.

Eletään normaaliaikoja. Korko kasvaa korolle, halpa on halpaa ja kallis kallista.

Tämä resignaatiopläjäksen jälkeen todetaan että salkku on kaikkien aikojen huipussa, ATH. Satelee lunta ja itsenäisyyttä juhlitaan. Suomi on hyvä maa; 
vähän, vähiten epäonnistunut, nyökyttelevät ne ja kilistelevät lasia meidän laskuumme, sinun ja minun. Hentun Liisa taisi kadota jatkoilla. Pihtiputaan muorille haettiin patentti. Nahkurin orret ovat entisellään ja paikoillaan. Kaikki hyvin.
      
Sijoituksia  arvioidessani  ja seuratessani olen johdonmukaisesti raportoinut pääasiassa säästöjen oman pääoman kehitystä ja tavallaan jättänyt omaan arvoonsa vivutetun kokonaisarvon.

Salkun vivutetuksi arvoksi tuli marraskuun lopussa 2016 182500 euroa, mistä sijoituslainaa on 47000 euroa ja oman pääoman osuus 135500 euroa  . 


Talletuksia ja uudelleen sijoitettuja netto-osinkoja lisäsin 4692 euroa (426 e/kk) ja  uudelleen sijoitettuja netto-osinkoja kertyi 5092 euroa (keskimäärin 462 e/kk). Uutta, arkisesta elämästä sivuun jäänyttä tai salkun ansaitsemaa pääomaa salkkuun sain ujutettua yhteensä 9784 e ja korkokulujen (450,90 e) jälkeen 9333 (848 e/kk).


Sijoituslaina  kuittautuu näin eläen 848 euroa kuukaudessa ja lyhennystahtia pidän vallan kohtuullisena. Lainatasoa en aio tuosta neljänneksestä kasvattaa. 


Osinko-odotus on noin 6000 e.

Oman pääoma osuus vuoden alusta nousi 17219 e ja leveroidun salkun arvo 26500 e. Salkun vivutettu arvo kasvoi siis 22% ja oman pääoman arvo 16,9%.


Koko salkun tuotto vuoden alusta on 9% ja oman pääoman tuotto  6,2%. Lainoitusaste  on 25,7%.


Vuonna 2017 saattaa 200000 mennä rikki. Tulevaisutta en osaa arvata muuten kuin että tuskinpa mikään muuttuu. Elleivät kurssit nouse ne laskevat tai pysyvät ennallaan.



Sakun ajantasainen sisältö linkin takana.

Osingot alla.

Vivutetun arvon ja oman pääoman kehitys. Sijoituslainan otin käyttöön 2014 ja vauhti parani melkoisesti.




Viiden vuoden tuottohistoriaa muutamaa indeksiä vasten. Maailmanindeksi on vertailukohtani.




Palaan tarkemmin osakepoimintoihin vuoden tilinpäätöksessä.


Blogista

Olen pitänyt tätä päiväkirjaa yli neljä vuotta. Päivitysahti on hiipunut, pääasiassa koska olen aktiivinen Sharevillessa.

Pysykää silti kanavalla. Kiitos seuraamisesta!








________________________________________________________

Sivun katselut tänään
123
Sivun katselut eilen
438
Sivun katselut viime kuussa
9 542
Sivun katselujen koko historia
365 913

10 comments:

  1. Nonni, taas on saatu kuukausi pakettiin, hyvää työtä!

    ReplyDelete
  2. Tykkään sun pohdinnoista. Eipä tämä sen hullumpaa aikaa ole kuin mikään muukaan. Kehitys ei ole lineaarista, vaikka sitä niin välillä haksahtaa luulemaan.

    ReplyDelete
  3. On kyllä komeaa katseltavaa sijoitustesi kehitys! Perästä tullaan, mutta luonnollisesti omasta mielestä aivan liian verkkaista vauhtia! 😄

    ReplyDelete
  4. Mikä sai mielesi muuttumaan sijoituslainan määrästä näin nopesti? Onko pakkomyyntejä edessä, jos kurssit dippaa 25 %.

    ReplyDelete
  5. Ihmismieli on häilyvä, kun vain hetki sitten sinulla oli lainan määrästä selvä katto��.

    ReplyDelete
  6. Kinskikin on vain ihminen, kun mieli on muuttunut lainamäärän osasta aika nopeaan. Onko pakkomyynnin paikka, jos ryskää 30 % alas salkun arvo ?

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Lisäsin salkunseurantaan laskelman seuraamaan mahdollisen kurssilaskunlaskun aiheuttamaa muutosta lainoitusasteessa.

      Delete
  8. Lainoitusaste (nettogearing) on nyt 26,13% ja kurssit ovat tapissa. Asialle pitöisi kai tehdä jotain?
    Sijoitusaste kun on 136%.

    ReplyDelete

Lisää kommenttisi, kiitos