Sunday, February 7, 2016

Tammikuu, kuuraparta, risukasa


            
Kovin huojuvaista on ollut kehitys osakemarkkinoilla viimeisen vuoden aikana. Alla Nordnetin osinko-osakkeita sisältävän salkun graafi näytteeksi. Tätä taustaa vasten salkun tuoton tiheä seuranta on aika tyhjänpäiväistä touhua. Olen jatkanut tasaisia osakeostoja kuukausittain keleistä piittaamatta. 

Osto

Kone 31 kpl a' 37,06    Keskihinta  33,12  Osuus 11,5%.
Superrahastot Norja, Tanska, Ruotsi, Suomi.


Koko salkun koostumuksen näet täältä.




Tammikuun 2016 tuotto notkahti alkuun rajusti mutta palautui hiukan. Salkun oma pääoma laski 820 euron talletuksesta huolimatta vuodenvaihteesta 3,5% ja oli 31.1.2016 113356 euroa.

Kun vertaan tilanteeseen vuosi sitten on voitot syöty.

Salkun historian alusta lähtien talletuksia on ollut keskimäärin 960 euroa kuukaudessa 85 kuukauden ajan alkaen tammikuusta 2009. 

Seitsemän vuoden ajalta tuottoa  on kerynyt 39% (31999 euroa) eli keskimäärin 5,6% vuodessa.

Kaavio ei ole loppupäästään mittakaavassa. Vuoden alun lasku on ollut paljon nopeampi.



Morningstarin kaaviosta näkee kuukausitasolla, miten volatiilia kehitys on.  Alla viimeiset kolme vuotta muutamaa indeksiä vasten. Yhtenä verrokkina hyvin menestynyt OMXC 20 (superrahastoTanska osuus salkussa 2,1%) ja toisena mittatikkuna SP 500 TR (osuus 5,4%).


Tuloskausi alkoi. 
Pääosin jälki oli hyvää. Yksittäisistä osakkeista Elisa OYJ on menestynyt oikein hyvin.  Osuus salkussa  4,45%. Keskihinta 14,73, tuotto +116%. 

Elisan tulos 2015 oli jonkin verran odotettua parempi ja osinko avokätinen.
Elisa johto arvioi, että yhtiön koko vuoden 2016 liikevaihto ja käyttökate ennen kertaeriä ovat samalla tasolla kuin vuonna 2015. 

Ohjeistus on varsin pehmeä.
Mobiilidatan, ict-palvelujen ja uusien verkkopalvelujen sekä tehtyjen yritysostojen odotetaan kasvattavan liikevaihtoa.
Koko vuoden investointien odotetaan olevan enintään 12 prosenttia liikevaihdosta. Elisan rahoitusasema ja maksuvalmius ovat hyvät.  
- (Inderesin mukaan)




Gjensidige Forsikring

Osuus salkussa 2,15%. Keskihinta NOK 118,70, tuotto +2,7%.

Norjalaisvakuuttaja Gjensidige raportoi  Q4-tuloksensa 3.2.2015. Yhtiön liikevoitto jäi odotettua heikommaksi johtuen alhaisista sijoitustuotoista (tot: NOK 611m; kons: NOK 706m), mutta laadullisesti raportti näyttää vahvalta. 84 %:n yhdistetty kulusuhde oli odotuksia parempi ennen kaikkea vahvan vakuutusmaksutuottojen kasvun ansiosta (+5,4 % v/v). 

Korvauskustannukset olivat hieman koholla, mutta eivät kovin kaukana normaalista tasosta, huolimatta Norjan säävahingoista. Muuten suotuisa vahinkofrekvenssi kompensoi kasvaneiden suurvahinkojen määrää. 

Operatiivinen tehokkuus oli hieman vertailujaksoa heikompi erityisesti IT-panostuksista johtuen. NOK 8,40 osinko oli odotuksia korkeampi (konsensus: 7,75) ja tarjoaa tammikuun lopun päätöskurssilla 6 %:n tuoton. 
- (OP:n mukaan)


Muihin tuloksiin palaan myöhemmin.

Osingot. 
Tammikuun osingot 260. Nousua edellisestä tammikuusta 30%.




Löysin Henri Elolta uuden motivoivan laskutavan:  Netto-osingot ovat 15,19 euroa PÄIVÄSSÄ nukuin tai valvoin. Se on jo lähes puolet arkimenoista.





***



Hyvää laskiaista! Laskeminen on hauskaa ja siinä kuluu aika.














____________________________________________________________


Sivun katselut tänään
183
Sivun katselut eilen
376
Sivun katselut viime kuussa
12 652
Sivun katselujen koko historia
260 069









2 comments:

  1. Huh mitkä osingot, muutama vuosi ja ne kattavat jo kaikki kulut =)

    ReplyDelete
  2. Kyllä on komiaa menoa. Näissä laskiaiskarkeloissa sitä itsekin on tyynnytellyt mieltään sillä että brutto-osinkoja on tullut viimeisen kuuden vuoden aikana n. 15 kEUR joista viimeisen kolmen vuoden aikana n.11 kEUR (kun 2016 ennusteiden mukaiset osingot on laskettu mukaan). Ja toinen asia mikä lepyttää hermoilijaa on se seikka että aina kun olen ottanut ns näkemystä markkinoista viimeisen 10 vuoden aikana, niin aina olisi kannattanut olla ottamatta. Poislukien Rautaruukin, Sanoman ja Finnairin myynnit muinoin. Kaikki muut laput olisivat tuottaneet tasaisesti vähintään osinkoja. Ja esim joku Cramo olisi jo +300% plussalla. Oppirahoja, sano..

    Noh, netto-osingot tänä vuonna joka päivä melkein 9 eur. Otan kaikki:)

    ReplyDelete

Lisää kommenttisi, kiitos